
Préchauffez votre cuit-vapeur/panier vapeur/autocuiseur.
Mélangez d’abord la carotte râpée, le sucre, le lait et l’huile. Ajoutez ensuite les éléments sec et mélangez.
Versez dans 5 caissettes à muffins. Décorez avec les noisettes
Faites cuire 15 minutes à la vapeur et laissez tiédir avant de déguster…
For 5 individual carrot-cakes 1 carrot (around 80g), finely gratted 25g sugar 75ml soy milk 1 tbsp oil 75g flour 50g corn starch 1/2 pack (1 tsp) baking powder 1 tsp zaatar spice 1/2 tsp salt 1/2 tsp cumin powder few broken hazelnuts
Pre-heat your steam cooker (or wok with bamboo steamer or ricecooker… whatever you choose to use !)
Mix together carrot, sugar, milk & oil. Stir in dry ingredients.
Pour into 5 muffins paper cup. Sprinkle hazelnut on top.
Steam 15 minutes and let cook before eating.
1 comment on “Carrot cake vapeur, version salée”
humm ça doit être délicieux !
Comments are closed.