English Muffins [VeganMofo – Day7]

English Muffins [VeganMofo – Day7]

This is my favorite VeganMofo recipe this week : so fluffy and light, they’re just perfect ! Next time, I’ll try to play with flours (adding whole weat, buckweat)…

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For 6 muffins
1 Cup (125ml) soy milk, lukewarm
1 ½ Cup (225g) flour
1 Tbsp sugar
1 tsp instant yeast
½ tsp salt
1 Tbsp margarine
1/2 cup cornmeal

Mix soymilk, sugar and yeast in a bowl. Let bubble for 10mn.
Add flour, salt, melted margarine and start kneading. Let’s go for 10 minutes of intense arm-work !
Shape into a nice ball, put back in the bowl, cover and let rise for 1 to 2 hours, until doubled.
Deflate, give a quick kneading and roll out on floured surface to 1cm thick. Cut out muffins (use a large glass if you don’t have a cutter the right size), coat both sides with cornmeal, transfer to a baking tray covered with paper and let rise 20 more minute
s.
Grease a large frying pan, heat on low heat and cook 4 minutes on each side. Remove from the pan and store for 10 minutes in a closed tupperware. Then let cool and store in a platic bag to keep soft.

 

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Pour 6 muffins
1 Cup (125ml) de lait de soja, tiède
1 ½ Cup (225g) de farine
1 c à soupe de sucre
1 c à café de levure de boulanger
½ c à café de sel
1 c à soupe de margarine
1/2 cup (60g) de farine de maïs

 

Mélangez le lait de soja, le sucre et la levure dans un saladier, laissez bubuller 10mn.

Ajoutez la farine, le sel et la margarine fondue et commencez à pétrir. C’est parti pour 10 minutes de travail physique !! Formez une boule, couvrez le saladier et laissez lever 1 à 2 heures, jusqu’à ce que la pâte ait doublé de volume.

Au bout de ce temps chassez le gaz, pétrissez rapidement et abaissez à 1 cm d’épaisseur. Découpez les muffins avec un emporte pièce (ou un grand verre). Passez les muffins dans la farine de maïs, placez sur la plaque du four tapissée de papier sulfurisé et laissez lever 20 minutes de plus.

Faites chauffer à feu doux une grande poêle (ou crêpière) légèrement huilée. Faites cuire les muffins 4 minutes de chaque côtés puis enfermez-les 10 minutes dans un tupper. Laissez ensuite refroidir à l’air libre et conserver dans un sachet plastique  (sac congélation).

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