pear tatin

1 roll vegan puff pastry
3 pears
4 figs
100g sugar
2 Tbsp Lotus Speculoos spread (most dangerous vegan food EVER !)
Heat your oven to 180°/350°.
Peel and slice pears, slice figs.
In a small pan, heat sugar with 1 Tbsp water untill you have a nice caramel. Pour evenly into mould. Lay pear slices and figs onto caramel.
Spread speculoos paste on the centre of the puff pastry and place it on top of fruits (speculoos side on fruits), tucking the edges of pastry between fruits and mould.
Bake for 25 minutes, take out from the oven, let cool 10 minutes and then invert on a serving plate.
tatin
1 rouleau de pâte feuilletée vegan
3 poires
4 figues
100g de sucre
2 c à soupe de pâte de speculoos Lotus

Préchauffez le four à 180°.
Pelez les poires et coupez-les en tranches. Coupez les figues en rondelles.
Dans une petite casserole, préparez un caramel avec le sucre et 1 c à soupe d’eau. Quand le caramel est prêt, versez-le dans le moule. Disposez les poires et les figues sur le caramel.
Tartinez le centre de votre pâte feuilletée avec la pâte de speculoos, recouvrez les fruits avec la pâte (le côté speculoos contre les fruits). Rentrez le bord de la pâte entre les fruits et le bord du moule.
Enfournez 25 minutes, retirez du four, laissez reposer 10 minutes avant de démouler sur une assiette de service.

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Written by agnesm

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