Courge spaghetti & sauce tomate-olive [VeganMoFo – Day 13]

Courge spaghetti & sauce tomate-olive [VeganMoFo – Day 13]

Day 13 … and still going :)

spaghetti squash

 

Recipe for 2

1 medium spaghetti squash
1 Tbsp olive oil
3 or 4 tomatoes
a dozen black pitted olives
2 sun dried tomatoes
1 clove garlic
thyme, salt, pepper
sunflower, linnen, poppyseeds to garnish

Halve the squash, put in on oventray, cut face down and bake for 45min at 180°C/350°F.
Chop tomatoes, garlic, olives and sun dried tomatoes.
Heat olive oil in a frying pan. Throw in garlic then veggies and thyme, turn down the heat and simmer for 15 minutes, adding water -or stock) if too dry. Season with salt & pepper.
Take out squash from oven. Remove the seeds with a spoon and then grate with a fork to create the « spaghetti ». Serve topped with tomato sauce and seeds.

 

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1 courge spaghetti de taille moyenne
1 c à soupe d’huile d’olive
3 ou 4 tomates
une douzaine d’olives noires, dénoyautées
2 tomates séchées
1 gousse d’ail
du thym, du sel, du poivre
des graines (tournesol, lin, pavot…)

Coupez la courge en 2. Placez-la sur la plaque du four, partie coupée vers le bas, et faites cuire 45mn à 180°.
Coupez les tomates en dés, hachez l’ail, les olives et les tomates séchées.
Faites chauffer l’huile dans une poêle. Faites revenir l’ail puis les légumes et ajoutez le thym. Baissez le feu et laissez mijoter 15 minutes, en ajoutant un peu d’eau (ou de bouillon) si trop sec. Assaisonnez.
Retirez la courge du four. Retirez les graines avec une cuillère puis grattez avec une fourchette pour récupérer les spaghetti. Servez avec la sauce tomate et saupoudré de graines.

 

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