(en français plus bas)

Look at those gyoza… don’t they look good ? crispy & tender, served with a nice little sauce.

Yes they ARE good… and they are SWEET AND FRUITY too ! April’s fool !

 

This is my way to present you the latest challenge on Verygoodrecipes.com, launched this month. During the month of april you can all enter the April’s Fool Challenge and win cookbooks of your choice !

It’s simple : just cook something that isn’t what it looks like and register on verygoodrecipes.com !

You can find inspiration on my fellow co-judges blogs :

 

 

So … Do you want to give a try to those sweet dessert gyoza ?!

Here’s the recipe !

 

For about 20 gyozas
1 small mango
1 small apple
1 tbsp sugar
1 tsp lemon juice
gyoza wrappers
a little oil

 

 

Dice the mango and the apple, cook with sugar and lemon juice in a small pan for 15 minutes on low heat.

Once cooled, wrap in gyoza wrappers and cook normally. (Which means fry for a minute or 2 in oil, pour 1/4 cup water, cover right away and cook till all water is gone)

 

To make the sauce I first made a caramel with about 1/2 cup sugar and a little water. When caramel is almost down remove from the fire and throw in 1/4 cup pre-heated soy creamer and then mix in 1/4 cup butter (vegan butter). Mix well untill creamy and add then either salt or cayenne pepper. (I chose pepper to match the island-y taste)

 

 

***

 

Pour une fois c’est l’anglais qui est passé en premier. Et pour cause, en avril je suis juge du défi « April Fool » sur le pendant anglophone de Recettes.de !

J’ai donc décidé de faire des gyoza…. sucrés ! Un dessert on ne peut plus original !

 

Pour une vingtaine de gyoza :
1 petite mangue
1 pomme
1 c à soupe de sucre
1 c à café de jus de citron
des feuilles à gyoza
un peu d’huile

 

Coupez très finement la mangue et la pomme. Laissez compoter 15 minutes dans une casserole, avec le sucre et le jus de citron.

Garnissez les feuilles de gyoza comme d’habitude et faites cuire (pour rappel : un peu d’huile, on laisse les gyoza cuire une ou deux minutes, on verse un fond de verre d’eau, on couvre et on laisse cuire jusqu’à ce que toute l’eau soit évaporée.)

 

J’ai également fait une sauce au caramel au beurre salé pour accompagner les gyoza. Vous pouvez utilisez la recette de votre choix et si vous n’en avez pas voici la mienne, qui est vegan…

Préparez un caramel avec un 1/2 cup de sucre. Quand le caramel est presque près ajoutez 1/4 cup de crème de soja (préalablement chauffée) mélangez et ajoutez ensuite 1/4 cup de margarine. Quand le mélange est onctueux ajoutez de la fleur de sel ou (comme ici) du piment.

 

prêt pour la cuisson – ready to be cooked

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Written by agnesm

2 Comments

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